Voedselbos Excursie toont rijke variatiemogelijkheden voor Flevoland

2 oktober 2015

De Voedselbos Excursie Ketelbroek op 30 oktober toonde rijke variatiemogelijkheden voor Flevoland. 

Excursie 10 Ketelbroek 30-09-2015Voedselbossen zijn er in vele soorten en maten. Het ontwerp kan worden afgestemd op diverse hoofdfuncties, uiteenlopend van educatie en recreatie tot maximale productie en biodiversiteit. De talrijke variatiemogelijkheden die het ontwerp van een voedselbos biedt, was een van de belangrijkste lessen van de excursie naar het voedselbos Ketelbroek in Groesbeek op woensdag 30 september. De excursie, die was georganiseerd door de initiatiefnemers van het voedselbos in Almere Oosterwold[1] (waaronder Natuur- en Milieufederatie Flevoland) en de provincie Flevoland, werd bijzonder gewaardeerd door de ruim twintig deelnemers die allen betrokken zijn bij het programma Nieuwe Natuur. Er ging letterlijk en figuurlijk een rijke wereld van eetbare natuur en bosecologie voor hen open.

 

Lees meer: Voedselbossen in Flevoland: iconen van verzoening tussen natuur, stad en landbouw; voorstel voor de cocreatie van twee grootschalige voedselbossen in Flevoland in het kader van het programma Nieuwe Natuur. Lelystad, Augustus 2014. Klik hier: Voedselbos Almere en Flevoland (augustus 2014)

 

Lees meer: Visiedocument project Eetbare Leefomgeving (juli 2015)

[1] Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF), Embergy Consulting, De Waard Eetbaar Landschap (DWEL) en Food Forestry Netherlands (FFN),