Wegens succes herhaald: Energie MakeOver Noordoostpolder

10 november 2015

EmmeloordOp woensdag 4 november was voor bewoners van Emmeloord-West nogmaals een mogelijkheid om het aanbod van de Energie MakeOver te horen en om vragen te stellen over de eigen woningsituatie. De belangstelling was wederom groot. Op 20 oktober ging de Energie MakeOver Noordoostpolder van start. Het buurthuis in Emmeloord-West barste toen bijna uit haar voegen. Meer dan 100 bewoners van de wijk Emmeloord-West luisterden naar het aanbod van twee groepen bedrijven voor een energiezuinige verbetering van hun woning.

Robert Atkins van Natuur- en Milieufederatie Flevoland, kijkt terug op twee geslaagde avonden: “Met meer dan 100 geïnteresseerde bewoners en meer dan 20 mogelijke opdrachten zijn wat mij betreft de avonden geslaagd. We merken dat de aandacht voor energiebesparing en woningverbetering bij huiseigenaren groeit. ”

Atkins: “We zijn nu in gesprek met de gemeente en de bedrijven om ook elders in Emmeloord of de Noordoostpolder de Energie MakeOver te organiseren zodat meer bewoners kunnen profiteren van het energiebesparende aanbod en hun woning comfortabeler en prettiger kunnen maken. Bovendien gaat hun energierekening omlaag en hebben zij minder fossiele brandstoffen nodig.”

Kijk voor meer informatie over energiebesparing en de Energie MakeOver Noordoostpolder op www.energieloketFlevoland.nl.