Winnaar live Energiequiz Noordoostpolder

7 januari 2016

De heer en mevrouw Winkeler uit de Noordoostpolder zijn winnaar geworden van de live energiequiz tijdens een informatiebijeenkomst in Emmeloord-West. Zij hebben een Energiescan van hun huis gewonnen en vertellen hun verhaal via NMFF.

Familie Winkeler - Emmeloord - Eigen foto klein“Onlangs was bij ons in het buurthuis in Emmeloord-West een voorlichtingsavond over energiebesparing. Erg relevant en actueel: de woningen in de wijk waarin wij woonachtig zijn, zijn grotendeels gebouwd in de periode 1970-1980. Naar de maatstaven van nu zijn dit niet de meest energiezuinige woningen. Daarom hebben wij de afgelopen jaren al diverse werkzaamheden uitgevoerd om de woning energiezuiniger te maken. Denk hierbij aan:

  • Spaarlampen
  • Tochtstrippen
  • Gedeeltelijke dakisolatie
  • Dubbelglas (HR++)
  • Schelpen in kruipruimte
  • HR ketel

Toch kan het natuurlijk altijd beter. Om inspiratie op te doen over nieuwe mogelijkheden op het gebied van energiebesparing ben ik daarom naar de voorlichtingsavond gegaan.

Tijdens de avond was er een quiz met vragen over energie en milieu. De winnaar mocht zich gelukkig prijzen met een energiescan t.w.v. 250 euro. Die gelukkige was ik.

De scan is inmiddels uitgevoerd. Alle punten die van invloed zijn op energieverbruik zijn in deze scan meegenomen. De uitslag en het daarbijhorende energielabel verwachten wij binnenkort te ontvangen. Wij zijn erg benieuwd welke tips, specifiek gericht op onze situatie, uitrollen uit de scan!”

Peter & Gea Winkeler