Zaterdag 5 oktober: event wonen en leven

24 september 2019

5 oktober 2019 vindt in De Meerpaal het Event Wonen & Leven – Duurzaam in Dronten – plaats. Tijdens het Event zullen meer dan 50 standhouders zich presenteren op diverse ‘duurzame’ gebieden. Duurzaam wonen en duurzaam leven. Lees hier meer over het event.

 

WOONBEURS
Omdat energie en duurzaamheid op dit moment voor de woonconsument zeer actuele thema’s zijn, heeft de gemeente Dronten er voor gekozen de Woonbeurs die de afgelopen jaren afzonderlijk werd georganiseerd, onderdeel te laten uitmaken van het event.
ENERGIEMARKT
NMFF / Het Energieloket organiseert een energiemarkt. Veel energie initiatieven, gemeenten en aanbieders zijn actief om duurzaam wonen mogelijk te maken. Het Energieloket heeft een grote verscheidenheid aan ondernemers uitgenodigd voor de energiemarkt. Zij bieden een aanbod voor:
  • Slim wonen met nieuwste energie-gadgets (monitors, zuinigste huishoudelijke apparaten, slimme tuinverlichting, het nieuwe inductie koken enzovoorts).
  • Zuinig wonen (aan de slag met isoleren, glas, zonnepanelen, bureaus voor op-maat-energie-advies/EPA-scans).
  • Aardgasloos wonen (techniek die helpt voor aargasloos verwarmen, solar-freezer, infrarood enzovoorts).
  • Subsidies en leningen (duurzaamheidslening, asbest/pv-lening, initiatieven subsidie, landelijke subsidies, aanbod van financiele instellingen, zoals hypotheken en leningen.
BEURS BEWUST DRONTEN
Wil je bewuster, gezonder en duurzamer leven? Diverse ondernemers aangesloten bij Bewust Dronten laten je kennismaken met alles op het gebied van persoonlijke groei, duurzaamheid, gezondheid en welzijn. Bewust Dronten heeft als doel om samen te groeien naar een bewuster omgeving. Elkaar stimuleren en motiveren met oog voor onze omgeving en milieu en zo een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Ontdek het diverse aanbod van Dronten Ondernemers aangesloten bij het netwerk van Bewust Dronten.

FAIRTRADE – DUURZAAM DOEN DRONTEN
De gemeentelijke werkgroep Fairtrade en duurzaamheid is een samenwerkingsverband van veel partijen in Dronten. Zij hebben er onder andere voor gezorgd dat Dronten in 2011 de titel kreeg en sinds die tijd heeft behouden. De Werkgroep werkt samen met diverse organisaties en instellingen. Tijdens het event presenteren zij samen met Duurzaam Doen Dronten en het NMFF een gratis te bezoeken programma aan lezingen op het serviceplein.

KIDSPLEIN
Tijdens het event worden de jonge bezoekers niet vergeten! We hebben speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar een prachtig kidsplein. En daar is van alles te doen! We richten een energie knutselhoek in en je kunt allerlei energie proefjes doen. En natuurlijk mag een leuke speurtocht niet ontbreken. Lever je deze weer bij ons in, ligt er een leuk cadeautje voor je klaar. En wil je een relaxen, leef je dan uit op een van onze kleurplaten. Kom jij ook?