NMF Flevoland Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland
Menu
Subsidies en leningen

Subsidies en leningen

Klik hier voor ‘ENERGIELOKET FLEVOLAND’ voor actuele informatie en voor advies.

Onderstaande informatie op deze pagina is niet meer actueel en vervalt binnenkort.

Investeren in energiebesparende maatregelen kost geld. Met de lage spaarrente kan het aantrekkelijk zijn om dit te investeren in uw woning. Maar er zijn ook gunstige leningen en zelfs subsidies om deze maatregelen te bekostigen.

Subsidies
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is beschikbaar voor particuliere woningeigenaren. De ISDE is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten van de aanschaf van alternatieve vormen van verwarming, zoals zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Kijk op de site voor de subsidiebedragen en de apparatenlijst of mail [email protected]

Subsidie Bijdrageregeling zonne-energie (URK)
Bewoners van de Zeewijk en Oranjewijk  kunnen gedurende nog 1 jaar gebruik maken van subsidie voor zonnepanelen en/of zonneceldakpannen. De regeling is van toepassing op zowel zonnepanelen als op zonneceldakpannen

Subsidie zonnepanelen en/of zonneceldakpannen bestaande bouw (URK)
Bewoners op URK kunnen gebruik maken van een subsidie voor de installatie van zonnepanelen en/of zonneceldakpannen voor bestaande bouw. Klik hier voor meer informatie.

Duurzaamheidslening
De duurzaamheidslening is in Flevoland beschikbaar in de gemeenten Lelystad, Dronten en Noordoostpolder.In de andere gemeenten is deze niet beschikbaar of inmiddels uitgeput. De duurzaamheidslening zijn populair, klik daarom op de gemeentes voor meer informatie en om te zien of er op dit moment budget beschikbaar is. In sommige gemeenten kan de duurzaamheidslening ook worden gebruikt voor meer dan alleen energiebesparing, maar ook voor waterbesparende maatregelen bijvoorbeeld.

Landelijke leningen
Is een duurzaamheidslening niet mogelijk? Dan kan de nationale Energiebespaarlening  misschien helpen bij uw investering in energiebesparende maatregelen. Deze lening heeft iets andere voorwaarden en een iets hogere rente, maar is nog steeds erg gunstig. Vaak levert de bereikte maandelijkse besparing u meer op dat de kosten van rente en aflossing. Kijk op de site van de Energiebespaarlening voor rekenvoorbeelden.

VVE
De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis is voor VVE´s beschikbaar. Hier krijgt u 20% subsidie op twee of meer energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie samen met vloerisolatie. Kijk op de site voor alle voorwaarden en de minimum oppervlaktes van de te subsidiëren maatregelen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inschrijven
Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF