NMF Flevoland Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland
Menu
Energie besparen in en om het huis

Energie besparen in en om het huis

Klik hier voor ‘ENERGIELOKET FLEVOLAND’ voor actuele informatie en voor advies.

Onderstaande informatie op deze pagina is niet meer actueel en vervalt binnenkort.

Ongeveer 2/3 van het gemiddelde energiegebruik in huis gaat op aan verwarmen. Zorg daarom dat u woning goed is geïsoleerd en goed geventileerd. Maar niet alleen aan uw woning zijn vaak verbeteringen mogelijk, maar ook in de woning.

Huishoudelijke apparaten
Het ene apparaat is het andere niet. Het loont voor het milieu al snel om een werkende koelkast te vervangen door een zuinige. Bij wasmachines is de grootste winst te behalen door te wassen op lage temperatuur. Benieuwd waar de mogelijkheden liggen voor u?

TV & ICT
We hebben allemaal steeds meer tv’s, audiovisuele apparatuur en computers in huis. Vaak vermindert u het stroomverbruik van tv’s en audiovisuele apparatuur enorm door ze echt helemaal uit te zetten als u ze niet gebruikt. Zo voorkomt u sluipverbruik. Voor computers geldt dat je er het beste zo lang mogelijk mee kunt doen. Waar kunt u op letten?

Energiezuinig verlichten
Lampen zorgen voor ongeveer 15 procent van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden. Je kunt dus behoorlijk wat geld en energie besparen door zuinige lampen te kiezen. Het is voor het milieu goed om gloeilampen weg te doen, ook als ze nog werken. U heeft een LED- of spaarlamp al redelijk snel terugverdiend.

Halveer je stroomverbruik
Hoeveel stroom kunt u nog besparen? Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks zo’n 3.300 kWh aan stroom (ongeveer 650 euro). Dat kan nog stukken lager.

Bespaartips
Het Energieloket Flevoland heeft heel veel tips voor u op een rij gezet in de Energiebespaarmeetlat. Download de tips hier of vraag een papieren versie aan via [email protected]

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inschrijven
Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF