Stagiare NMF onderzoekt

Stagiar onderzoekt instrumenten om MKB te verduurzamen

Hi, mijn naam is Jinte van Eijk (22) en ik loop sinds begin september stage bij de Natuur- en Milieufederatie Flevoland. Ik studeer milieukunde aan de HAS Green Academy in Den Bosch. Voor mijn stage doe ik een onderzoek naar welke milieumeetinstrumenten het Flevolands MKB kunnen stimuleren om hun voetafdruk te verkleinen.

NMFF heeft voor de Flevolander challenges opgezet om hun voetafdruk op het gebied van water, CO2, biodiversiteit, grondstoffen en energie te verkleinen. Op deze manier werken we aan een circulair Flevoland en verkleining van de Flevolandse voetafdruk. Echter, zijn de Flevolandse inwoners niet de enige die hun weerslag hebben op de Flevolandse voetafdruk. Ook bedrijven maken hier onderdeel van uit. NMFF wil de bestaande challenges vertalen naar challenges gericht op het MKB. Daarom onderzoek ik of er milieumeetinstrumenten zijn die het MKB kunnen stimuleren om aan de slag te gaan met de verkleining van de voetafdruk. 2 Februari 2024 rond ik mijn stage af en breng ik een mooi advies uit.

Mocht u geïnteresseerd zijn en meer willen weten, neem dan gerust contact op! Dit kan via info@nmfflevoland.nl