Vooruitblik: April duurzaam voedsel

Vooruitblik: April duurzaam voedsel

Vooruitblik: April duurzaam voedsel

 

 

 

 

In april staat het thema duurzaam voedsel centraal bij de NMFF. Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan bij vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want als je duurzamer eet, eet je meteen ook gezonder! Doe mee met onze challenges en verklein je voedsel voetafdruk!

Als je denkt aan klimaat en CO2 uitstoot dan denk je al snel aan het verwarmen van je huis, van het gas af gaan, minder vliegen. Maar wist je dat je met je dagelijkse maaltijden ook al heel veel kunt verbeteren? Verklein je voedsel-afdruk door:

  • Vaker te kiezen voor duurzaam, lokaal eten en drinken
  • Door voedselverspilling tegen te gaan
  • Door te kiezen voor seizoensgroenten uit Nederland
  • Door vaker vegetarisch te eten

Ook kan je je voedsel voetafdruk verkleinen door mee te doen aan de circulaire challenges. NMFF ondersteund het duurzaam omgaan met voedsel door inwoners, bedrijven en overheden in maart uit te dagen voor de volgende challenges:

  • Ga smullen. Start een vierkante meter moestuin!
  • Word flexitariër! Ga deze week 3x voor vegetarisch
  • Deel jouw favoriete ‘wildpluk’-recept!
  • Samen tegen voedselverspilling. Deel jouw kliekjesrecept!

Wil jij ook aan de slag met duurzaam voedsel en je voedsel voetafdruk verkleinen? Schrijf je dan in voor de challenges aankomende maand en ontvang diverse informatieboekjes en handige tips en tricks.