Week van de Circulaire Economie

Laat je inspireren tijdens week van de circulaire economie

Van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari vindt de Week van de Circulaire Economie plaats. Tijdens deze week kunnen bedrijven en professionals eigen evenementen over de circulaire economie organiseren, met als doel om te laten zien hoe circulariteit in de praktijk werkt. Hiertoe zijn enkele leuke webinars te volgen. De NMFF maakt zich hard voor een circulair Flevoland. Bekijk hieronder het schema.

Webinar Circulair Ondernemen – dinsdag 2 februari 20:00 – 21:30

Webinar Circulair Ondernemen – dinsdag 2 februari 20:00 – 21:30

Goed geld verdienen in een circulair Nederland. Een groeiende groep ondernemers experimenteert met nieuwe modellen voorbij het kortetermijndenken. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. In deze meet-up gaan we aan de hand van een drietal fragmenten uit de Tegenlichtaflevering ‘Goed geld verdienen’ in gesprek over de ondernemer van de toekomst. Dat gesprek voeren we met dit panel: Hoogleraar Jan Jonker, auteur Shinta Oosterwaal, Bork (sloop-, recycling- en saneringsbranche, Hoogeveen) en Aarden (duurzame maatkleding, Arnhem). Meld je hier gratis aan.

Circulaire Inspiratie – Opening circulariteitenkabinet – donderdag 4 februari 16:30 – 18:00

Overdonderend. Verrassend. Innovatief. Dit is een webinar van superlatieven. Laat je inspireren door circulaire hoogstandjes. 12 producten hebben een ereplek gekregen in ons Circulariteitenkabinet. Uit elke provincie één. Wees welkom bij de feestelijke opening. Ontmoet de makers. Doe mee aan de Circulaire Quiz en maak kans op een circulaire prijs? Meld je hier gratis aan. Dit webinar is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

 

Webinar Circulair Koken – vrijdag 5 februari 12:00 – 13:15

Welkom kookliefhebbers met een groen hart! Wil je mindervoedselverspilling? Tips om duurzamer te kopen en te koken? Geïnspireerd worden om met lokale ingrediënten aan de slag te gaan? Kom dan virtueel bij ons aan tafel. Kijk in de pannen van onze live kokende circulaire kok Gerard Voskuilen en zijn studenten op het ROC Friese Poort Sneek. Meld je hier gratis aan.