Heel Drenthe Zoemt

Heel Drenthe Zoemt

Iedereen kent de vele natuurgebieden met prachtige wandelroutes. Maar ook het agrarisch landschap maakt deel uit van de natuur in Drenthe. Net als de bossen en heidevelden vormen het landschap en de bermen rond de boerderij een leefomgeving voor verschillende planten en diersoorten. Met Heel Drenthe Zoemt zetten wij samen met jou deze soorten en de boeren – die zich hierom bekommeren – in het zonnetje.

Beleef de agrarische natuur in Drenthe

Wekelijks gaat een van onze ‘Natuurspotters’ op pad om verslag te doen. Om een blog te schrijven over één van de sprekende voorbeelden in het groen. Met Heel Drenthe Zoemt krijg je inzicht in wat er in het agrarisch landschap leeft en welke soorten een zetje in de rug kunnen gebruiken.

Goed bermbeheer

Bermen hebben een belangrijke functie in het buitengebied. In het steeds intensiever gebruikte agrarische landschap in Drenthe neemt hun belang als leefgebied en verbinding tussen leefgebieden voor planten en dieren alleen maar toe. Ecologisch bermbeheer kan in dit kader een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit in Drenthe. In de flyer goed bermbeheer hebben we onze aanbevelingen voor ecologisch bermbeheer op een rij gezet.

Biodiversiteit en wilde bijen in het agrarisch landschap

Als je het over biodiversiteit in landbouwgebieden hebt, kun je niet om wilde bijen heen. Ze zorgen voor bestuiving van wilde planten en veel geteelde gewassen. Het zaad, maar ook de vruchten die door bestuiving ontstaan, vormen bovendien weer voedsel voor vogels en kleine zoogdieren. Wil je meer informatie en tips met betrekking tot hét voorbeeld voor biodiversiteit: de bij? Lees dan hier verder…

Ga naar de website van Heel Drenthe Zoemt