Hitte? koel je huis en spaar kraanwater!

Hitte? koel je huis en spaar kraanwater!

Hitte? koel je huis en spaar kraanwater!

 

 

 

 

Douche zo kort mogelijk, sproei de tuin alleen voor 07.00 uur ’s ochtends of na 22.00 uur ’s avonds en als je een zwembad in de tuin hebt, gebruik het water dan zo lang mogelijk. Het zijn een aantal adviezen die waterbedrijf Vitens geeft, nu er een temperatuur van meer dan 30 graden is voorspeld.

Vitens verwacht dat mensen door de hoge temperaturen tegelijkertijd meer water gaan gebruiken. En dat heeft effect op de hoeveelheid beschikbaar water. In deze maand juli hebben we daarom 4 challenges die zijn gericht op het zo slim mogelijk omgaan met water, zoals kraanwater.  Waterstress? Doe mee met een van onze water- Challenges ?! Als je meedoet krijgt je als beloning een gratis douchecoach die helpt met korter douchen.

Hittestress in huis? Tip van ons Energieloket Flevoland: sluit overdag de deuren en ramen (ook gordijnen) en hou de zon buiten. En als de zon ondergaat, open dan de ramen en deuren om de doorgaande wind de warmte uit je huis te laten verdrijven. En een goedkope manier van jezelf verkoelen is: met een waaier. Wapper er lekker op los, je kunt een gratis waaier aanvragen bij ons Energieloket. Geen airco of ventilator nodig die elektriciteit gebruikt 😊

Tot slot nog onze groenste hittestress-tip. In de natuur is veel schaduw en kun je heerlijk verkoeling zoeken. Kijk op MooiFlevoland.nl voor de heerlijkste koelste plekjes. Ook bij jou thuis verminder je hitte door bomen te planten, groene daken en minder tegels in de tuin. Doe mee met onze campagne Plan Boom want zo stimuleren we meer bomenaanplant in Flevoland.

Vera Dam
Directeur NMFF