NMF Flevoland Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland
Menu
Oproep: doe mee met de Flevolandse Nacht van de Nacht

Oproep: doe mee met de Flevolandse Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober worden in Flevoland activiteiten georganiseerd om de schoonheid van de nacht te beleven en doven bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Waar is het nog donker?
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een prachtige sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht-)dieren en mensen verstoord. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Doe mee!
Wist u dat 8 van de 10 Nederlanders vindt dat reclameverlichting ’s nachts uit mag. Wij roepen bedrijven en gemeenten op om deze verlichting niet alleen tijdens de NachtvandeNacht, maar iedere nacht te doven.

Geniet van diner bij kaarslicht voor twee
Restaurant Le Mirage uit Emmeloord verloot speciaal tijdens Nacht van de Nacht een dinerbon bij kaarslicht. Breng voor 26 oktober de schoonheid van de Flevolandse nacht tot leven op uw eigen manier! Mail uw inzending naar s.raj@nmfflevoland.nl en maak kans!

Themabijeenkomst Nacht van de Nacht
Kom zaterdag 27 oktober van 13:00 – 15:00 uur naar de Duurzaamheidswinkel Lelystad voor licht advies en andere handige tips om energie te besparen. Energieloket Flevoland helpt! Op maandag 29 oktober van 14:00 – 16:00 uur kunt u in de Flevomeer bibliotheek een themabijeenkomst bezoeken om lichthinder te voorkomen. Iedere bezoeker krijgt een Nacht van de Nacht kalender. 

Meer informatie
Op onze website www.nachtvandenacht.nl  vindt u het aanmeldformulier en ook kunt u contact opnemen met Samantha Raj via s.raj@nmfflevoland.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inschrijven
Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF