Toekenningen Fonds Verbraaken 2013

Toekenningen Fonds Verbraaken 2013

 

 

 

 

Toekenningen Fonds Verbraaken 2013

Lees hieronder welke lidorganisaties toekenningen hebben gekregen vanuit het Fonds Verbraaken. Ook lees je hier wat de lidorganisaties hebben gedaan met de financiele steun!

Zeven lidorganisaties van Natuur- en Milieufederatie Flevoland krijgen komend jaar een financiële bijdrage voor hun werk uit het NMFF Fonds Verbraaken. NMFF is verheugd dat ze een groot aantal van haar 30 lidorganisaties kan ondersteunen met een financiële bijdrage. Directeur Vera Dam van NMFF: “Elk jaar blijven goede ideeën voor activiteiten bij onze lidorganisaties op de plank liggen. Dat is jammer. Via het NMFF-Fonds Verbraaken kunnen we een financiële stimulans geven, zodat deze ideeën door onze lidorganisaties kunnen worden uitgevoerd. Ook dit jaar was het bestuur weer bijzonder verheugd over de kwaliteit van de aanvragen.”

Het NMFF-Fonds Verbraaken geeft de volgende lidorganisaties een financiële bijdrage voor:

– promotie van de Tuin van Lelystad voor voedselbeleving van het Centrum Biologische Landbouw

– cursusmateriaal voor de cursus vogelgidsen van Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland

– een promotiecampagne over “Almere Fietsstad 2014” van de Fietsersbond Flevoland

– educatiemateriaal over twee natuur-wandelroutes van Experiment Zelfbeheer Hoekwierde

– promotiemateriaal voor de jeugdnatuurclub van IVN-Lelystad.

– organisatie van natuurcafe’s in Lelystad door KNNV

– een zwemevent nabij Almere en Pampus van Stichting Het Blauwe Hart.

Alle 30 lidorganisaties van de Natuur- en Milieufederatie is gevraagd een plan te maken voor financiering van werkzaamheden waar anders geen geld voor is. Acht organisaties dienden in totaal twaalf voorstellen in, waarvan er nu zeven gehonoreerd zijn. Met geld uit het NMFF Fonds Verbraaken is al veel moois gerealiseerd. Zo heeft IVN in Almere de Bostuin kunnen inrichten in het Vroege Vogelbos en kon het Centrum Biologische Landbouw hun Natuurgidsen promoten. Ook de oprichting van de eerste Almeerse energiecoöperatie Groene Reus is mede gefinancierd met het NMFF Fonds Verbraaken.