Waar staat Biotuinen over 5 jaar?
Theo licht toe: ”Mijn motto is: ”doe minder en bereik meer” en dat betekent voor ons dat de processen waar wij mee te maken hebben, wij die zodanig weten te organiseren dat je er minder moeite voor hoeft te doen. In principe regelt de natuur veel zelf en heeft alles in zich om gezonde producten te leveren. Maar je moet natuurlijk wel weten wat onkruid is bijvoorbeeld en kennis hebben van wat je wanneer precies moet doen. Dus de logica achter de natuur een beetje begrijpen.”
Jullie gaan dus voor een optimale kwaliteit en opbrengst, met minder werk?
”Theo: Exact. Ook streven we er naar om op den duur een kenniscentrum te zijn, om onze ervaring en kennis weer over te brengen op de jeugd bijvoorbeeld.”
Welke bijdrage leveren jullie aan een mooi en duurzaam Flevoland?
”Bewustwording is de eerste stap om gedrag te veranderen. Meer mensen dienen te weten dat biologisch eten vele gezondheids- en milieuvoordelen heeft. Niet alleen het eten zelf, maar ook de manier van voedselbereiding. Dan heb ik het over de staat van bewustzijn van diegene die de voeding bereidt, maar ook de manier waarop je voedsel nuttigt draagt allemaal bij aan een gezondere staat van zijn én duurzame leefomgeving”, sluit Theo af.