Almeerse Wind bereikt mijlpaal

Almeerse Wind bereikt mijlpaal

Almeerse Wind bereikt mijlpaal

 

 

 

 

Onze lidorganisatie Almeerse wind bereikt een mijlpaal in haar geschiedenis: hun eerste twee windturbines in Almere Pampus worden binnenkort opgeleverd. De benodigde gelden daarvoor worden door hun 100% dochter Pampus Wind Holding BV opgehaald, onder andere middels een obligatie-uitgifte. Daarbij bieden ze ook jullie leden de mogelijkheid om hier duurzaam in te investeren.

Een stukje geschiedenis, plus informatie over hoe mee te kunnen doen, toegezonden door voorzitter John van Diepen van Almeerse Wind:

‘Het was 13 november 2013, een kleine acht jaar geleden. Op aanmoediging van de buurtvereniging vonden een aantal wijkbewoners uit Almere-Filmwijk dat we maar eens ‘gas moesten geven’ met het verduurzamen van ons eigen energieverbruik. Het idee rees om een ‘wijkenergiecentrale’ te gaan bouwen. Niet dat we wisten wat dat was, maar het klonk als opschieten. Al snel rees het besef dat windenergie veel efficiënter is dan zonne-energie. Dus werd, na wat omzwervingen, contact opgenomen met Henk Kouwenhoven van Nuon, ontwikkelaar van Windpark Jaap Rodenburg. Henk schoof aan bij onze keukentafel, we voerden een goed gesprek, en kort daarna tekenden we op 14 april 2015 een intentieovereenkomst voor een gezamenlijke herontwikkeling van het windpark. Vattenfall, sinds enkele jaren de nieuwe naam van Nuon, heeft in de afgelopen jaren op een beheerste en professionele wijze twee nieuwe windparken naast elkaar ontwikkeld en gebouwd. Eéntje van acht turbines, en eentje van twee turbines. Op of rond 1 november aanstaande zal een kleine tien miljoen euro worden geruild tegen de aandelen van Pampus Wind BV, met daarin de twee gloednieuwe eigen windturbines voor Almeerse Wind.

Wij vinden het heel belangrijk om onze twee stroomfabrieken in eigen bezit te hebben. Want op eigen spullen ben je zuiniger, en je hebt zelf invloed op de exploitatie, het te voeren beleid en de winstbestemming. Die we lokaal duurzaam willen herinvesteren. Een ander belangrijk punt is dat we vinden dat iedereen mede-eigenaar moet kunnen worden, door tientjes-lidmaatschap en/of stroomafname en/of mee-investeren. Met als bijzonderheid dat ieder lid één gelijke stem in de ledenvergadering heeft. We zijn toegankelijk voor iedereen, transparant en volstrekt democratisch.

 Ongeveer 8,5 miljoen euro zullen we lenen bij een bank. Onder het motto ‘we betalen liever rente aan onze leden dan aan de bank’ gaan we daarnaast ook 5.200 obligaties à € 250 uitgeven. We nodigen je uit om ons bezit met jou te delen door één of meerdere obligaties af te nemen.”

Meer informatie over de obligatie-uitgifte vind je op www.pampuswind.nl . Inschrijven kan gedurende de periode van 21 september t/m 5 oktober 2021. Mochten er nadere vragen rijzen, aarzel dan niet om contact op te nemen met info@pampuswind.nl. Ook kan aanstaande maandag 20 september om 20:00 uur worden aangehaakt bij onze digitale voorlichtingsbijeenkomst via Click here to join the meeting .’