15 november – Informatieve energiemarkt in het stadshart

11 november 2014

Informatieve energiemarkt in het stadshart

Energielabel omhoog, rekening omlaag!

Op zaterdag 15 november organiseert Natuur- en Milieufederatie Flevoland samen met DuurzaaminLelystad.nl, Façade Solar , Led = Eco, de klimaatcoaches, gemeente Lelystad en Centrada, een energiemarkt in de Duurzaamheidswinkel. Op deze energiemarkt is allerlei informatie te vinden over energiebesparing, duurzaam bouwen, isolatie en schone energie. De energiemarkt vindt plaats in de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein 51 in Lelystad. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.  Elke bezoeker krijgt kosteloos energieadvies en een gratis gids over energiebesparing ter waarde van 10 euro.

Het programma

10.00 uur -12.00 uur: Inloop Energiebesparing met de Klimaatcoaches
Minder energieverbruik levert geld op. Goede isolatie en minder sluipverbruik brengen de energierekening omlaag en leveren direct geld op. De aanwezig klimaatcoaches geven tips en adviezen op het gebied van energiebesparing.

10.00 uur – 12.00 uur: Senseo repaircafé
Kom langs met uw defecte Senseo koffiezetapparaat. De mensen van het Repaircafé Lelystad kunnen deze kosteloos voor u repareren.

14.30 uur: Presentatie over ‘Stroomversnelling Koopwoningen’
Wethouder Elly Van Wageningen geeft het startsein voor het programma ‘Stroomversnelling Koopwoningen‘, waarbij gezocht wordt naar huiseigenaren die hun woning comfortabeler en aangenamer willen maken door een slimme verbouwing tegen de prijs van de huidige energierekening.

Doorlopend: Energiemarkt
Façade Solar, de klimaatcoaches, Led = Eco, en het Servicepunt Energie Lokaal Flevoland geven kosteloos advies over energiebesparing, over geld besparen met een lagere energierekening en over het gezamenlijk opwekken van schone energie. Daarnaast zijn er demonstraties van zonnepanelen en LED daglichtpanelen.

Doorlopend: Verdien met de zon
Centrada heeft huurders van eengezinswoningen in Schouw West een aanbod gedaan om zonnepanelen te laten installeren op hun huurwoning. Vanwege de grote belangstelling biedt Centrada deze huurders tijdens de Energiemarkt extra gelegenheid om hun persoonlijk voordeel te laten berekenen als zij gebruik maken van het aanbod.