17 mei: Informatiemarkt duurzame mobiliteit

14 mei 2019

Hoe zal duurzame mobiliteit eruit komen te zien? Elektrisch. Om het thema duurzame mobiliteit uit te lichten organiseert lidorganisatie stichting Pioniers van de Toekomst een tweede informatiemarkt energie in de FlevoMeer Bibliotheek te Emmeloord.  De eerste informatiemarkt eind vorig jaar was een doorslaand succes. Dus op 17 mei 2019 kunnen nog meer bezoekers tussen 11.00 en 19.00 uur kennis met een brede invulling van lokale of regionale autodealers, maar ook met handelaren in e-bikes, speed pedelecs en elektrische scooters en 45km-auto’s. Ook het energieloket Flevoland zal op het evenement aanwezig zijn om onafhankelijk advies te geven over duurzaam of energiezuiniger wonen.

Highlight van het evenement is de bijdrage van de ANWB. Omdat de bond duurzame mobiliteit wil bevorderen kunnen bezoekers die zich voorinschrijven om samen met een ANWB-vrijwilliger een proefrit maken in en rond Emmeloord. Dit proefritconcept biedt chauffeurs die alleen een verbrandingsmotor kennen gelegenheid om kennis te maken met elektrisch rijden. Er zullen zes betaalbare elektrische auto’s van diverse merken op het parkeerterrein voor de bibliotheek aanwezig zijn.

Omdat de energietransitie in de breedte een thema is dat leeft in de Noordoostpolder, staat er voor november 2019 ook al een derde evenement gepland. Daarvan zal het thema ‘gasloos wonen en energieneutraal erf’ zijn. Ondernemingen of instellingen die bij de thema’s willen aanhaken kunnen contact opnemen via info@pioniersvandetoekomst.nl.

Wilt u weten wat zonnepanelen kunnen betekenen voor uw toekomstige elektrische auto? Kom dan eens langs op het spreekuur van het Energieloket Flevoland (klik hier voor adresgegevens en openingstijden) en zoek uit welke mogelijkheden er zijn. Of bekijk alvast onze online tool “verbeter uw inzicht”. Via de bewonersverhalen kunt u vast lezen hoe andere Flevolanders hun duurzame of energiebesparende maatregelen ervaren. Verder op de hoogte blijven van energienieuws en -actualiteiten? Meld u zich dan aan op de nieuwsbrief van Natuur en Milieufederatie Flevoland. Ook leuk: klik op het duimpje omhoog en volg het Energieloket Flevoland op Facebook.