Apparaat stuk? Laat het repareren, zoals bij een repaircafé 

Apparaat stuk? Laat het repareren, zoals bij een Repaircafé 

Apparaat stuk? Laat het repareren, zoals bij een repaircafé 

    

 

    

 

 

 

Challenge: 28 juni – 4 juli 

Apparaat stuk? Laat het repareren, zoals bij een repaircafé 

Oeps! Je morst koffie over je apparaat. Niets frustrerender dan dat je apparaat vervolgens niet meer werkt. Wees slim, spaar grondstoffen en geld. Laat het repareren zoals bij een repaircafé. Momenteel zijn in Zeewolde, Lelystad en Emmeloord de  repaircafé’s weer open.  

Laat repareren 
In een circulaire economie speelt reparatie een grote rol. Is iets stuk, dan kun je het wellicht nog laten repareren en houdt het een langere levensduur! In alle gemeenten zijn er mogelijkheden om jouw apparaat te laten repareren. Kijk op www.nmfflevoland.nl/duurzame-communities/ naar de locaties en openingstijden. 

Impact challenge vorige week  
Flevolanders gingen vorige week op pad en hielpen mee aan het besparen van grondstoffen! Zij deden mee met de challenge: ‘’Spaar grondstoffen. Shop verpakkingsvrij”. Flevolanders gingen de supermarkt uit met zoveel mogelijk verpakkingsvrije alternatieven. Als iedere Flevolander een week lang verpakkingsvrij shopt, besparen zij samen bijna 1.8 miljoen kilogram grondstoffen.  

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
In juni staan de challenges in het teken van ‘grondstoffen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl