Augustus: Actief Groen in Lelystad!

6 augustus 2014

De winkel DuurzaaminLelystad.nl staat in augustus volledig in het teken van ‘Actief in de natuur van Lelystad’! Lelystad is een groene stad. Wie door de stad fietst en loopt kan zich bijna niet voorstellen dat de stad eigenlijk nog maar zo jong is. Daarom ontvangen alle bezoekers fietsroutes, kano-routes en bijzondere Natuur-Zoekkaarten. Elke woensdagmiddag zijn er bovendien gratis workshops voor kinderen die in het teken staan van natuurlijke materialen.

De natuur in, kom het bekijken!

Lelystad is trots op de natuur en de bijzondere plant- en diersoorten binnen haar gemeentegrenzen. Heeft u een bijzondere plant of dier gezien? Meldt het op www.lelystad.waarneming.nl. U kunt uiteraard ook langskomen in de Duurzaamheidswinkel om ons themaplein te bezichtigen. Hier staan tal van mogelijkheden om de natuur te beleven, zoals ‘Oerr’ van Natuurmonumenten, de Scharrelkids van IVN  en de tentoonstelling ‘De nieuwe Wildernis’ van Nieuwland Erfgoed. Kom naar de winkel en u hoort meer hierover.

Gratis knutselen met afval

Tijdens deze maand hoeven kinderen zich op woensdagmiddag niet te vervelen! MooiFlevoland.nl organiseert 4 unieke ‘’natuurlijke’’ kinderworkshops. Alle workshops zijn van 14:00 tot 16:00 uur:

-6 augustus: ‘Knutselen met natuurlijke materialen’

-13 augustus: ‘Maak een vogelvoederkastje’ (neem je eigen melkpak mee)

-20 augustus: ‘Maak een fantasiedier van afval’ (neem je eigen schone afval mee)

-27 augustus: ‘Maak een giraffe van wc rolletjes

 

Tevens:

–        Elke dinsdag: ‘Energie-Spreekuur’ door Servicepunt Energie Lokaal Flevoland van 14:00 tot 16:00 uur

–        Elke vrijdag: Info-inloopmiddag Energiecooperaties van 12:00 tot 15:00 uur