Beleef de duisternis in Flevoland: Nacht van de Nacht 29 Oktober

Beleef de duisternis in Flevoland: Nacht van de Nacht 29 Oktober

Beleef de duisternis in Flevoland: Nacht van de Nacht 29 Oktober

 

 

 

 

 

Zaterdagavond 29 oktober vindt voor de achttiende keer de succesvolle Nacht van de Nacht plaats. In heel Flevoland worden tijdens deze nacht de lichten op veel plaatsen gedoofd en worden er beleefactiviteiten georganiseerd. De Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert deze nacht samen met anderen in Flevoland.

Tijdens de nacht vragen we aandacht voor de toenemende lichtvervuiling. Lichtvervuiling is de verhoogde helderheid van de nachtelijke omgeving door gebruik van kunstlicht. Mensen en dieren kunnen hier hinder door ondervinden. Bovendien zorgt overmatige verlichting voor hogere energiekosten. Vera Dam van NMFF: “Doof het licht tijdens de Nacht van de Nacht. Door mee te doen draag je bij aan minder lichtvervuiling en het is goed voor je energierekening. Want de energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen.”

Deze partners doven de lichten in Flevoland

Diverse overheden doen mee. De gemeente Dronten dooft het licht op de tweede en derde etage. Ook de gemeente Noordoostpolder doet mee door de verlichting van de poldertoren te doven. Daarnaast doen bedrijven mee, zoals Hotel Cataleya in Almere, Leenbakker in Emmeloord en Multicopy in Lelystad. Wil je ook mee doen? Meld je aan: via deze link.

Beleef het duister van de nacht in Flevoland
Op diverse plaatsen in Flevoland kun je zaterdag 29 oktober de schoonheid van de donkere nacht beleven. Zoals samen genieten van een wandeling door het donkere bos, een vleermuizen excursie of een Silent Disco. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten te beleven zoals een lichtjeswandeling of nachtklimmen.

  • Lelystad: Wandelen in het donker in Natuurpark Lelystad (met speciale aandacht voor vleermuizen). Tijd: 20:00-22:00.
  • Almere: Glow show, Silent Disco en een vleermuizen lezing en excursie bij Stadslandgoed de Kemphaan. Tijd: 19:00-21:00
  • Almere: Schapenpraatjes, nachtvlinders zoeken en muziekwandelingen in het Vroege Vogelbos. Tijd: 19:00-20:30
  • Almere: Origamitheater, lichtjeswandeling en diverse workshops bij Kinderboerderij Den Uylpark. Tijd: 19:00-20:30
  • Almere: Nachtklimmen in Klimpark Fun Forest Almere. Tijd: 19:00-23:00

Er komen nog steeds activiteiten bij. Doe mee met een van de spannende activiteiten en beleef de duisternis van Flevoland! Op www.nachtvandenacht.nl vindt u alle informatie.