Bespaarschaap: Slim bezig met water

1 mei 2012

Bespaarschaap: Slim bezig met water

De campagne het bespaarschaap van de Natuur en Milieufederatie Drenthe staat deze maand in het teken van water besparen. Bijna 20 procent van het gasverbruik gaat op aan het verwarmen van water voor de badkamer en de keuken. Het gasverbruik dat voor warm water nodig is, draagt bij aan het opraken van fossiele brandstoffen, en versterkt klimaatverandering, aangezien er CO2 bij vrij komt.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe wil met de campagne mensen aanmoedigen om op leuke en gemakkelijke wijze bezig te zijn met energie besparing. Door water te besparen, besparen we ook energie. We kunnen water besparen door korter te douchen, een waterbesparende douchekop te gebruiken, met waterbesparende mondstukken, maar ook door de tuin te besproeien met hemelwater in plaats van kraanwater.

Naast interessante tips op het gebied van water besparing en andere online bewustwordingsacties, kunnen deelnemers deze maand ook een mooie prijs winnen, namelijk een regenton. Voor de campagne worden nieuwe deelnemers gezocht. Wie van de deelnemers de grootste kudde vormt, ontvangt één van de vijf opvouwbare regentonnen.  Met de regenton kan je het hemelwater opvangen en je tuin besproeien. Zo bespaar je slim en leuk op je waterverbruik.