BIG JUMP – Spring mee bij Camping Waterhout in Almere

3 juli 2014

BIG JUMP op 13 juli om 15:00 uur

Spring mee bij Camping Waterhout in Almere

Op zondag 13 juli vindt voor de vijfde keer de Big Jump plaats. Net als vorige edities vindt de Flevolandse sprong plaats bij Camping Waterhout in Almere. Iedereen, van jong tot oud, wordt uitgenodigd om klokslag 15:00 uur in het water te springen. Gedeputeerde Gijsberts geeft het startschot. In heel Europa springen op hetzelfde moment tienduizenden mensen in het water. De Big Jump is een internationaal evenement om iedereen te laten ervaren dat schoon water van levensbelang is.

De Big Jump laat op een leuke manier het belang van schoon oppervlaktewater in de eigen omgeving zien. Schoon water is van levensbelang voor mensen, plant en dieren. Ook in Flevoland wordt hard gewerkt aan de kwaliteit van het oppervlaktewater, zoals door het Waterschap Zuiderzeeland en de Provincie Flevoland. Maar ook door de zogenaamde ‘gebiedspartners’, waaronder Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

Om duidelijk te maken dat schoon water het waard is om zoveel inspanning voor te verrichten wordt de Flevolandse Big Jump georganiseerd door Natuur- en Milieufederatie Flevoland samen met onder andere Stichting Sloeproeien Almere, Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland, Provincie Flevoland en DuurzaamAlmere.nl.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn voor kinderen spannende waterproefjes te doen. Ook is er meer informatie beschikbaar over waterkwaliteit. De jeugd van de Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland gaat met Stichting Sloeproeien Almere ‘ Plastic Soep’ roeien voorafgaand aan de Big Jump.

De Big Jump vindt plaats op camping Waterhout (Archerpad 6, Almere-Stad). Meer informatie vindt u op onze website of via 0320-253505 en info@nmfflevoland.nl. Volg de Big Jump ook via Twitter: @nmfflevoland.nl of @BigJumpNL

Woon je op Urk? Omdat op Urk de zondagsrust wordt gerespecteerd wordt daar op zaterdag 12 juli om 15.00 uur in het kanaal Urkervaart gesprongen (bij Ingenieur de Wit brug). Deze Big Jump wordt georganiseerd door Stichting Buurtwerk.