BIG JUMP – Spring mee op Urk en in Almere

26 mei 2015

Spring mee bij de Urkervaart op Urk of in het IJmeer in Almere

Op zaterdag 11 juli om 14.00 uur en zondag 12 juli om 15.00 uur vindt voor de zesde keer de Big Jump Flevoland plaats. Net als de afgelopen twee jaar kan op zaterdag gesprongen worden bij de Urkervaart (bij Ingenieur de Wit brug) op Urk.  Op zondag wordt gesprongen in het IJmeer vanaf het Almeerderstrand (ter hoogte van Strandrestaurant Poortdok). Iedereen, van jong tot oud, wordt uitgenodigd om zaterdag 11 juli om 14.00 uur en zondag 12 juli om 15.00 in het water te springen. De Big Jump is een internationaal evenement om iedereen te laten ervaren dat schoon water van levensbelang is.

De Big Jump laat op een leuke manier het belang van schoon oppervlaktewater in de eigen omgeving zien. Schoon water is van levensbelang voor mensen, plant en dieren. Ook in Flevoland wordt hard gewerkt aan de kwaliteit van het oppervlaktewater, zoals door het Waterschap Zuiderzeeland en de Provincie Flevoland. Maar ook door de zogenaamde ‘gebiedspartners’, waaronder Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

Om duidelijk te maken dat schoon water het waard is om zoveel inspanning voor te verrichten wordt de Flevolandse Big Jump georganiseerd door Natuur- en Milieufederatie Flevoland samen met onder andere Stichting Caritas Urk, Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland, Stichting Sloeproeien Almere, Camping Waterhout, DuurzaamAlmere.nl en DuurzaamUrk.nl.

In heel Europa worden Big Jumps georganiseerd. Op de officiële Big Jump op zondag 12 juli om 15.00 uur springen op hetzelfde moment tienduizenden mensen in het water. Zo ook vanaf het Almeerderstrand ter hoogte van Strandrestaurant Poortdok (IJmeerdijk 1). De plek is te herkennen aan de NMFF en Big Jump beachflags. De jeugdclub van de Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland gaat voorafgaand aan de sprong plastic en ander afval uit water halen met Stichting Sloeproeien Almere.

Omdat op Urk de zondagsrust wordt gerespecteerd wordt daar op zaterdag 11 juli om 14.00 uur in het kanaal Urkervaart gesprongen (bij Ingenieur de Wit brug). Deze Big Jump wordt georganiseerd door Stichting Caritas Urk (voorheen Stichting Buurtwerk).

Meer informatie vindt u op onze website of via 0320-253505 en info@nmfflevoland.nl. Volg de Big Jump ook via Twitter: @nmfflevoland.nl of @BigJumpNL