Blijf genieten van de zon: onafhankelijk gratis zonne-advies! 

Blijf genieten van de zon: onafhankelijk gratis zonne-advies! 

Blijf genieten van de zon: onafhankelijk gratis zonne-advies! 

 

 

 

 

Als zonnepanelen eenmaal op je dak liggen, hoef je weinig te doen aan onderhoud. We adviseren wel om regelmatig de opbrengst van je panelen te checken: soms loopt die sneller terug dan verwacht. En plat liggende panelen moet je af en toe schoonmaken. Maar wat doe je als je verhuist of als de panelen aan vervanging toe zijn? Leg je vragen eens neer bij het onafhankelijk Energieloket Flevoland. Wij kunnen voor je een zonne-advies op maat maken. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.  

Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee. Naarmate ze ouder worden, neemt de opbrengst iets af (ongeveer 13 procent in die 25 jaar ). Dat is heel normaal, want de zonnecellen slijten naarmate ze ouder worden. Bovendien gaat de afname geleidelijk. Toch is het goed om in de gaten te houden of de opbrengst niet veel harder terugloopt, of plotseling duikelt. Dan kan er namelijk iets anders aan de hand zijn. Veel voorkomende oorzaken zijn: een slechter wordende omvormer en vieze panelen. Als de stroomopbrengst met meer dan 10 procent afneemt, is het aan te raden om de panelen en de omvormer na te (laten) kijken. Wij kunnen voor je een advies-op-maat maken. Zo krijg je zicht op het rendement van jouw huidige panelen.

Ook als je nog geen zonnepanelen hebt, kunnen we kijken naar de geschiktheid van het dak voor zonne-energie, en ook welke financieringsmogelijkheden voor je interessant zijn.  Bovendien hebben wij checklists voor offertes.  Zo kun je goed geïnformeerd op stap.

Gratis en onafhankelijk advies, en interessante energiebespaaracties:
Bel (0320-252004), mail (energieloket@nmfflevoland.nl  of chat met ons via www.energieloketflevoland.nl Of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties:  www.energieloketflevoland.nl/contact.

Ook hebben we regelmatig interessante lokale energiebespaar-acties, zie onze website.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!