Campagne ‘Energie besparen doen we samen’ van start in de Noordoostpolder

Campagne ‘Energie besparen doen we samen’ van start in de Noordoostpolder

 

Vanaf 27 juli gaat de campagne ‘Energie besparen doen we samen’ van start. Dit is een project van gemeente Noordoostpolder en het Energieloket Noordoostpolder. Met de slogan ‘Energie besparen doen we samen’ stimuleren zij de inwoners om (nog) meer kleine energiebesparende maatregelen in huis te nemen, zodat de CO2-uitstoot vermindert. Wethouder Anjo Simonse: “De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt”.

Op weg naar energiezuiniger wonen
Via de campagne ‘Energie besparen doen we samen’ gaat de gemeente Noordoostpolder extra tijd en energie investeren in het stimuleren van energiebesparing bij koopwoningeigenaren en huurders. Om de bewoners te helpen heeft de gemeente Noordoostpolder samen met het Energieloket Noordoostpolder, met extra ondersteuningsgelden van het Rijk, deze RRE-campagne opgezet. Dit alles zal verlopen via het Energieloket Noordoostpolder.

Tot eind 2021 zijn er verschillende activiteiten:

  • Gratis energiebespaar-tas (zolang de voorraad strekt)
  • Energiemeter lenen
  • Onafhankelijk energie advies
  • Excursies en bijeenkomsten

Energieloket Noordoostpolder helpt
Vera Dam, directeur van Natuur en Milieufederatie Flevoland, is verheugd over de samenwerking in deze nieuwe campagne met de gemeente. “Zo kunnen we nog meer bewoners adviseren en helpen bij energiezuiniger wonen.  Als bewoners dan vervolgens met de aangeboden maatregelen aan de slag gaan, kan de energierekening flink dalen. Kortom, heeft u een vraag over energiezuiniger wonen? Wij helpen u  graag op weg vanuit ons Energieloket Noordoostpolder.

Kom langs voor advies bij uw Energieloket Noordoostpolder in de Flevomeer bibliotheek in Emmeloord op maandag van 15:00 tot 17:30 uur of op vrijdag van 9:30 tot 12:30 uur.

Geen tijd voor een bezoekje? Geen probleem. Bel, mail of chat:
Bel 0527-633931, mail: energieloket@nmfflevoland.nl  of chat via www.energieloketflevoland.nl
Meer informatie: www.energieloketflevoland.nl/gemeente/noordoostpolder
Voor nieuws en acties volg ons op Instagram en Facebook.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Noordoostpolder helpt!