CHALLENGE: Maak samen je wijk bestand tegen klimaatverandering

CHALLENGE: Maak samen je wijk bestand tegen klimaatverandering

CHALLENGE: Maak samen je wijk bestand tegen klimaatverandering

 

 

 

Extreme regenval, droogte en hitte. Hoe kun je jouw wijk klimaatbestendig maken? In een klimaat adaptieve wijk zorg je voor het borgen van water, aanleggen van bomen en het onttegelen van tuinen. Doe je samen met buurtgenoten mee? Meld je dan aan voor deze wijk-challenge via www.ikdoemeejijook.nl. Na aanmelding krijg je tips om samen met je buurt aan de slag te gaan. 

Ontlast je wijk
Het is leuk om zelf bezig te zijn om je tuin en omgeving klimaat adaptief te maken, maar nog veel leuker met je wijk samen! Haal samen tegels weg, leg groene daken aan, plant bomen en berg water in regentonnen om later te gebruiken. Met al deze acties ontlast je jouw wijk en hou je onder meer droge voeten. Laat weten wat je plannen zijn met jouw wijk en ontvang onze tips om aan de slag te gaan.

Impact challenge vorige week
Flevolanders doen elke week mee aan challenges. September staat het thema ‘duurzame wijken’ centraal. Vorige week kozen Flevolanders voor circulaire wijk via de challenge: ‘Van bezit naar gebruik, maak je buurt circulair’. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     
Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot,  grondstofverbruik en meer biodiversiteit.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl