Een boom voor een boom. Compenseer je kerstboom!

Een boom voor een boom. Compenseer je kerstboom!

De challenge van deze week: ‘’Een boom voor een boom, compenseer je kerstboom!’’ In vele huiskamers staat de kerstboom weer te schitteren. Mooi, maar elke omgekapte boom verdient weer een vervanger. Doe daarom deze week mee met de challenge: een boom voor een boom!  www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

 Challenge: Boom voor een boom

  • Ik compenseer mijn kerstboom met een nieuw geplante boom in mijn tuin
  • Ik doe met kerst een boom-cadeau via Plan Boom. Ik her-plant mijn kerstboom met kluit in de tuin, zodat ik volgend jaar geen nieuwe hoef te kopen (Plant 3 bomen of doe 3 bomen cadeau en doe 7.500kg CO2 cadeau aan jezelf of een ander)
  • Ik heb een kunst-kerstboom, en kies voor een boom-cadeau via Plan Boom (Plant 3 bomen of doe 3 bomen cadeau en doe 7.500kg CO2 cadeau aan jezelf of een ander)

Boom-cadeau bij Plan Boom:

Plan Boom biedt een ‘boompjes-voor-beginners-pakket’ met drie inheemse boompjes. Plant voor je (omgehakte) kerstboom een nieuwe boom in de tuin terug! Of maak een ander blij met dit boompjespakket voor in de tuin. Zo help je Flevoland op weg naar 500.000 bomen en verklein jij je Flevolandse voetafdruk!  Gemakkelijk online te bestellen en thuis afgeleverd.

Impact challenge vorige week: 

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen’’.  11 inwoners en ondernemers deden enthousiast mee aan de challenge! In één week bespaarden zij daarmee  151 kg grondstoffen , in één maand 603 kg grondstoffen en op jaarbasis 7834 kg grondstoffen. Ook bespaarden zij in één week 201 kg CO2, in één maand 802 kg CO2 en op jaarbasis 10431 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we bijna 300 miljoen kg grondstoffen en bijna 400 miljoen kg CO2!

1 jaar, 46 challenges, 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. November richt zich op het verlagen van ons lichtverbruik. Komende maand valt in het thema: Duurzaam Shoppen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl

Beluister de laatste blog over deze challenge

Beluister