Cheque voor Provinciale Natuur en Milieufederaties

28 januari 2015

NMFF is een van 12 Milieufederaties die geld ontvangt van de Nationale Postcode Loterij.

De Provinciale Natuur- en Milieufederaties hebben van de Nationale Postcode Loterij een bedrag van 2,25 miljoen euro ontvangen. De cheque werd overhandigd tijdens het Goed Geld Gala 2015. Op dit bijzondere gala werd de verdeling van de opbrengsten voor goede doelen uit 2014 bekendgemaakt. In totaal verdeelde de Nationale Postcode Loterij ruim 312 miljoen euro onder haar goede doelen.

Natuur- en Milieufederatie Flevoland NMFF is een van 12 Milieufederaties die geld ontvangt van de Postcode Loterij. Van de 2,25 miljoen euro gaat bijna 6% naar de NMFF voor activiteiten zoals: de uitreiking van De Groene Pluim en de Klimaatbokaal, Duurzaamheidscommunities in Almere, Lelystad, Noordoostpolder,  en Urk , Servicepunt Energie Lokaal Flevoland (SELF), MooiFlevoland.nl, Nacht van de Nacht, het Klimaatstraatfeest en de Big Jump.

Er zijn extra schenkingen van de Postcode Loterij voor onder meer Het Nederlandse Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en Stichting Vluchteling voor noodhulp en het versterken van de positie van meisjes en vrouwen. Daarnaast ontvangt Terre des Hommes dit jaar een extra schenking voor het vervolg op ‘Sweetie’, het project waarmee Terre des Hommes in 2013 al 1.000 plegers van webcamseks met kinderen wist te ontmaskeren.

Ook een aantal innovatieve Droomfonds-projecten kan dit jaar doorgang vinden. Zo ontvangt Sea Shepherd van de Postcode Loterijen in Nederland, Zweden en Groot-Brittannië een bedrag van 8,3 miljoen euro voor hun strijd tegen illegale visserij en stroperij in de Zuidelijke Oceaan. Het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, ARK en de Vogelbescherming Nederland krijgen een schenking van 13,5 miljoen euro voor het natuurherstel in en om het Haringvliet.

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. De Postcode Loterij steunt in 2015 bijna 100 goede doelen.

Corinne Ellemeet (Netwerkdirecteur van De Natuur en Milieufederaties), Sonja Sars (secretaris van De Natuur en Milieufederaties), Judith Lingeman (hoofd afdeling Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij) en Joris Hogenboom (voorzitter van De Natuur en Milieufederaties) Foto: Roy Beusker Fotografie
Corinne Ellemeet (Netwerkdirecteur van De Natuur en Milieufederaties), Sonja Sars (secretaris van De Natuur en Milieufederaties), Judith Lingeman (hoofd afdeling Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij) en Joris Hogenboom (voorzitter van De Natuur en Milieufederaties)
Foto: Roy Beusker Fotografie