Cheque voor Provinciale Natuur en Milieufederaties

5 februari 2014

NMFF is een van 12 Milieufederaties die geld ontvangt van de Nationale Postcode Loterij.

De Provinciale Natuur- en Milieufederaties hebben van de Nationale Postcode Loterij een bedrag van 2,25 miljoen euro ontvangen. De cheque werd overhandigd tijdens het Goed Geld Gala 2014. Op dit bijzondere gala werd de verdeling van de opbrengsten voor goede doelen uit 2013 bekendgemaakt. In totaal verdeelde de Nationale Postcode Loterij ruim 302 miljoen euro onder haar goede doelen.

Natuur- en Milieufederatie Flevoland
NMFF is een van 12 Milieufederaties die geld ontvangt van de Postcode Loterij. Van de 2,25 miljoen euro gaat bijna 6% naar de NMFF voor activiteiten zoals: de uitreiking van De Groene Pluim en de Klimaatbokaal, ontwikkelen van duurzaamheidsknooppunten in Almere, Lelystad en Noordoostpolder (zoals DuurzaamAlmere.nl), Servicepunt Energie Lokaal Flevoland (SELF), MooiFlevoland.nl, Nacht van de Nacht, het Klimaatstraatfeest en de Big Jump.

Baanbrekende droomprojecten werkelijkheid
Peace Parks & het Wereld Natuur Fonds krijgen een schenking uit het Postcode Loterij Droomfonds voor hun project ‘Neushoorns zijn goud waard’. Het Droomfonds geeft goededoelenorganisaties de mogelijkheid een nieuw, moedig en baanbrekend project te realiseren.

Nieuwe begunstigden
Vier nieuwe organisaties – waaronder Voedselbanken Nederland– krijgen vanaf dit jaar een vaste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Daarnaast ontvangen 26 bestaande vaste begunstigden een extra donatie voor een bijzonder project en ontvangen vijf organisaties een eenmalige schenking.

Goed Geld Gala NMF 2014

 

Fotobijschrift: Joris Hogenboom (voorzitter van De Natuur en Milieufederaties),  Imme Rog (managing director Nationale Postcode Loterij), Sonja Sars (secretaris van De Natuur en Milieufederaties), Corinne Ellemeet (Netwerkdirecteur van De Natuur en Milieufederaties) Foto: Roy Beusker Fotografie