Circulair ondernemen? Kies voor een kleinere voetafdruk!

Circulair ondernemen? Kies voor een kleinere voetafdruk!

 

 

 

 

Lelystad, 8 februari 2021

Duurzaam ondernemen is hot topic. Vorige week was de Week van de Circulaire Economie.  Veel Flevolandse bedrijven namen deel aan webinars hierover en deelden hun ervaringen. Steeds meer bedrijven en medewerkers zijn bewust van hun voetafdruk en de impact daarvan op de klimaatverandering. Ben je ondernemer of werk je bij een bedrijf? Zet dan ook de stap en zet de grondstoffen of energieknop omlaag. De challenge van deze week luidt: ‘Circulair ondernemen? Kies als bedrijf of medewerker voor een kleinere voetafdruk!’ Doe mee! Meld jouw bedrijf aan op: www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook

Duurzaam ondernemen
Vorige week stond geheel in het teken van de Week van Circulaire Economie. Veel Flevolandse bedrijven maken stappen hierin en wisselen kennis uit.  Steeds meer bedrijven voelen de noodzaak en dragen hun steentje bij en gaan bewuster met energie en grondstoffen om. Durft jouw bedrijf de challenge van deze week ook aan te gaan?

Impact challenge vorige week:
De challenge van vorige week riep op om jouw lokale duurzame ondernemer support te geven. Flevoland heeft namelijk veel duurzame ondernemers. Zo kozen deelnemers er bijvoorbeeld voor om lokaal hun boodschappen en producten aan te schaffen en zo onnodige transportkilometers te besparen. Deze challenge kreeg veel waardering via de sociale media. Veel mensen lieten via ‘likes’ weten dat graag te doen.

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland
In februari staan de challenges in het teken van duurzaam ondernemen. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl