Circulaire burgerinitiatieven: Op wie stem jij?

28 februari 2024

Circulaire burgerinitiatieven: Op wie stem jij?

Circulaire initiatieven zijn ‘hot’. Steeds meer bedrijven, organisaties en medewerkers zijn bewust van hun voetafdruk. In Flevoland richten ook steeds meer burgers circulaire initiatieven op om te werken aan een circulaire economie. Zo heb je de Stadsjutters Almere, Repaircafé Lelystad en de Kledingruil Almere. Doe mee met onze challenge: “Welk circulair burgerinitiatief verdient jouw stem?’’ Wie krijgt jouw stem? Laat het weten via: www.ikdoemeejijook.nl! Stemmen kan tot en met 10 maart!

Circulaire burgerinitiatieven in het zonnetje tijdens de week van de Circulaire Economie

Steeds meer burgerinitiatieven dragen hun steentje bij aan de circulaire economie. Elk initiatief zoekt oplossingen om grondstoffen te besparen. In alle Flevolandse gemeenten zijn initiatieven bezig met om hun voetafdruk te verkleinen. Zo heb je de Stadsjutters Almere die waardevolle materialen uit de stad vinden en ze een nieuw leven inblazen. Of het Repaircafé Lelystad die apparaten voor bewoners repareert zodat ze langer meekunnen.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie maken we op dinsdag 12 maart bekend welk burgerinitiatief de prijswinnaar is voor Flevoland. Ook in andere provincies kiezen de Natuur- en Milieufederaties die week een winnaar.

Wil je meer informatie over de genomineerden? Kijk gerust op hun sociale media!