Deeleconomie en gadgets

20 augustus 2014

In de uitzending van 19 augustus komen de deeleconomie, gadget: fietslamp op zonnepaneel en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

–          De opkomst van de deeleconomie: niet kopen maar lenen
Het is al een paar jaar aan de gang: de deeleconomie. Gestimuleerd door de recessie waar we in zaten. In 2012 waren er ongeveer 30 deelinitiatieven en in 2013 al 177. Op ShareNL  biedt een platform om de initiatieven digitaal te ontmoeten. Een aantal initiatieven zijn: autodelen, carpoolen, spullen delen, boeken delen, eten delen, vakantieplekken delen. Ook voor bedrijven die materiaal of diensten willen delen is de deeleconomie interessant. Delen van producten zorgt ervoor dat grondstoffen worden bespaard.

–          Nieuwe gadget: fietslampjes op zonnecellen
Sinds kort is er een fietslamp op zonnecellen op de markt. Als je 5 dagen in de zomer fietst dan kan je de hele winter door met het licht. Het is wel een wat grotere lamp omdat het zonnepaneeltje er in verwerkt moet worden. Via crowdfunding was het doel net niet gehaald, maar het is toch op de markt gekomen voor 35 euro per fietslampje. Het is misschien wat prijzig, maar een keer een boete voorkomen omdat je licht het niet doet en je hebt het lampje er uit.

–          Tips voor er-op-uit  in Flevoland (van  Mooi Flevoland.nl)
20 augustus – culturele woensdag in Pampushout Almere
20 augustus – wandeling in het biologische landbouwgebied Lelystad
20 augustus – varen over het Zwarte Meer naar het Vogeleiland Kraggenburg
20 augustus – kabouters en elfjes in het Waterloopbos Kraggenburg
23 en 24 augustus – Dutch Bird Fair Lelystad
23 augustus – bevers en ringslangen tellen Lelystad
23 augustus – opgravingen bij scheepswrak Dronten
24 augustus – modderdag in Almere
Meer informatie op www.mooiflevoland.nl