Dronten zoekt klimaatburgemeester

Dronten zoekt klimaatburgemeester

Dronten zoekt klimaatburgemeester

 

 

 

 

 

Een buurman die zich hard maakt voor genoeg laadpalen in de buurt om elektrisch rijden te stimuleren, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijk impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: onze Klimaatburgemeesters. Ben of ken jij er één?

Ben jij of ken jij één van onze klimaatburgemeesters?
Tijdens de Nationale Klimaatweek laten we zien wat er in Nederland allemaal gebeurt om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Maar ook wat er nodig is. Door het delen van inspirerende voorbeelden laten we zien wat anderen kunnen doen om ook mee te doen. Wil jij als Klimaatburgemeester het rolmodel zijn in jouw gemeente tijdens de Nationale Klimaatweek? Of ken jij iemand die dit moet worden? (Overigens maakt het als Klimaatburgemeester niet uit hoe jong of oud je bent, studeert of werkt, met pensioen bent of zelfs nog op school zit, als je maar een goed voorbeeld in jouw woonplaats kan zijn!)

Wat zijn Klimaatburgemeesters?
We zetten tijdens de Nationale Klimaatweek Nederlanders die al wat doen, centraal: de Klimaatburgemeesters. Een Klimaatburgemeester is iemand die zijn eigen levensstijl heeft aangepast of een actie is gestart in de buurt om samen iets te doen voor het klimaat.

Jouw rol als Klimaatburgemeester
Tijdens de Nationale Klimaatweek zetten we de gekozen Klimaatburgemeesters in de spotlights. Vind je het leuk om jouw verhaal te delen met ons, online maar ook met lokale media? Dan zijn we op zoek naar jou!

We delen jouw verhaal – in tekst en beeld – met de media uit jouw gemeente of regio. Misschien willen ze als gevolg daarvan wel bij jou thuis komen voor een interview? Of om nog een foto te maken. Wat het ook is, als Klimaatburgemeester ga jij anderen inspireren ook een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Ben of ken jij een Klimaatburgemeester? Meld je dan aan via het formulier.