Drukbezochte energiemarkt helpt bewoners op weg

18 november 2014

Energielabel omhoog, rekening omlaag!

Bijna 200 Lelystedelingen kregen op zaterdag 15 november gratis energieadvies in de winkel DuurzaaminLelystad. Natuur- en Milieufederatie Flevoland organiseerde samen met partners een informatiemarkt om inwoners van Lelystad te stimuleren tot verhoging van het wooncomfort met gelijk een verlaging van de  energierekening. Tegelijk melde zich ook al de eerste huiseigenaren zich aan voor een nieuwe aanpak ‘0 op de meter’ waarbij een huis energiezuinig wordt gemaakt tegen gelijke energielasten. Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland: “Het grote aantal bezoekers van de markt laat zien dat er veel animo is voor energiebesparing. We willen vaker een informatiemarkt over duurzame energie organiseren, want er is duidelijk behoefte aan.”

Tijdens de energiemarkt “Energielabel omhoog, rekening omlaag” zijn tientallen offertes voor zonnepanelen, zonneboilers en spouwmuurisolatie aangevraagd. Servicepunt SELF gaf informatie over zonnepanelen en energiebesparing. Centrada rekende haar huurders van de wijk Schouw West voor hoe zij met zonnepanelen hun maandelijkse woonlasten kunnen verminderen. Ook gaven twee huiseigenaren in Lelystad zich op voor de Stroomversnelling. Hiermee gaan zij hun huis laten renoveren naar een ‘0 op de meterwoning’: een huis zonder energierekening.

Heeft u deze informatiedag gemist? Elke dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een gratis energiespreekuur van SELF in DuurzaaminLelystad (Stadhuisplein 51).