DuurzaamAlmere.nl maakt volgende stap

14 januari 2014

Sinds 2011 kan men terecht bij de winkel van DuurzaamAlmere.nl. Dit ontmoetingspunt middenin de stad heeft met succes de afgelopen jaren  initiatieven in de stad zichtbaar gemaakt, ondersteund en  verder gebracht. De winkel is inmiddels toe aan een volgende fase. Met de komst van de Floriade in 2022 is het afgelopen jaar de beweging Growing Green Cities in Almere gestart. Een apart ontmoetingspunt en etalage voor duurzaamheid via een winkel is niet meer nodig.

De winkel in Almere is in 2011 gestart om de Almere Principles in de stad zichtbaar te maken en samen met de partners in de stad in de praktijk te brengen  Bewoners,  bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben via de winkel informatie en advies gekregen op het vlak van gezond wonen, duurzaam bouwen, ondernemen en leven. Gemiddeld bezochten bijna 400 bezoekers maandelijks de winkel voor informatie, advies en inspiratie. Bij de 4-daagse openstelling, was dit gemiddeld 25 bezoekers per dag. Een mooi resultaat.

De winkel was  de etalage voor alle duurzame ontwikkelingen in Almere  en  de verbindende schakel tussen burgers, ondernemers, organisaties en de gemeente. In goed overleg met de gemeente zal  het opgebouwde netwerk en de diensten van de duurzaamheidswinkel door de beweging Growing Green Cities worden voortgezet.

Vera Dam, directeur NMFF en mede-oprichter van de winkel; “De duurzaamheidswinkel was de afgelopen jaren een belangrijke aanjager voor duurzaamheid in de stad. De beweging Growing Green Cities gaat hiermee verder  om Almere groener, gezonder en energieker te maken.”

De website www.duurzaamalmere.nl blijft bestaan en geeft een goed overzicht van alle activiteiten en projecten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld.