Duurzaamheidsplatform ook in Noordoostpolder

20 mei 2013

Al meer dan 40 initiatieven op nieuwe site: DuurzaamInNoordoostpolder.nl

 

Kijk op www.DuurzaamInNoordoostpolder.nl voor tips en adviezen over duurzaamheid.  De website is hét platform voor duurzame initiatieven in de Noordoostpolder. Bij de lancering van de site hadden zich al meer dan 40 initiatieven  aangemeld. De site is niet alleen een handige wegwijzer, ook via facebook en twitter (@duurzaamNOP) zijn vanaf nu dagelijks duurzame tips te vinden.

 

Bij de lancering van de site tijdens de duurzaamheidsmarkt in Emmeloord op 18 mei  zei Vera Dam, directeur NMFF: “De website is door Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) gemaakt in opdracht van de gemeente. Op deze wijze bieden we een goed overzicht van de vele duurzame ontwikkelingen in de Noordoostpolder. Enerzijds biedt het een actuele handreiking, anderzijds kan ieder zich etaleren die met groene stappen bezig is. Vanuit onze lidorganisaties was dit een al vele jaren gekoesterde wens.”

 

Iedereen die een duurzaam initiatief heeft kan dat aan de kaart toevoegen door  een formulier hiervoor op de site  in te vullen. De website omvat naast een kaart, ook nieuwsberichten, een agenda en een forum. De website is voor alle bewoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties en burgerinitiatieven die duurzaamheid in de Noordoostpolder een versnelling willen geven.

NMFF heeft al eerder een succesvol duurzaamheidsknooppunt gerealiseerd in Almere (DuurzaamAlmere.nl) . In samenwerking met de gemeente, de lidorganisaties van de NMFF en diverse initiatieven is nu ook een soortgelijk knooppunt voor de Noordoostpolder geïnitieerd.