DuurzaaminLelystad is geopend!

10 maart 2014

Onder grote belangstelling heeft wethouder Wout Jansen samen met Vera Dam, directeur van Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF), de Duurzaamheidswinkel in het stadshart geopend.

Wethouder Wout Jansen opent samen met Vera Dam, directeur van Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF), de Duurzaamheidswinkel in het stadshart van Lelystad.

Inmiddels zijn de eerste bedrijfslidmaatschappen een feit en hebben meer dan 21 initiatieven tezamen de naam www.DuurzaaminLelystad.nlnieuw venster op de winkelbalie gevormd. Daarnaast konden ouders die in de week voorafgaand aan de opening hun kindje hadden aangegeven, een geboorteboompje afhalen als symbool voor de ‘geboorte’ van de Duurzaamheidswinkel.

Ontmoetingsplek en inspiratiebron

De nieuwe Duurzaamheidswinkel wordt een ontmoetingsplek en inspiratiebron voor iedereen die iets met duurzaamheid wil of kan en is een logisch vervolg op de website www.duurzaaminlelystad.nlnieuw venster, waar geïnteresseerden elkaar al virtueel kunnen ontmoeten. De Duurzaamheidswinkel voorziet in de behoefte aan een fysieke ontmoetingsplek op het gebied van duurzaamheid. In de winkel zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo worden er duurzame kinderworkshops georganiseerd, is er een wekelijks inloopspreekuur en worden er netwerkbijeenkomsten gehouden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden er inspiratie opdoen, ideeën bekijken, ideeën delen met anderen en eventueel vergaderen, want ook die mogelijkheid is aanwezig.

Zien, voelen en beleven

Wethouder Wout Jansen: “Het was een schitterende, zonnige middag waarbij eens te meer duidelijk werd hoeveel initiatieven er op het gebied van duurzaamheid al zijn in Lelystad. En het mooie is: het houdt niet op na vandaag. De Duurzaamheidswinkel wordt dé plek waar alle bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen zien, voelen en beleven hoe Lelystad steeds duurzamer wordt. Want daar doen we het toch allemaal voor, met elkaar ervoor zorgen dat onze samenleving duurzamer wordt en blijft in Lelystad”.

De eerste bedrijfslidmaatschappen tonen aan dat er belangstelling is en dat een fysieke ontmoetingsplaats voor nu en in de toekomst wenselijk is. De Duurzaamheidswinkel is gevestigd aan het Stadhuisplein 51, in het voormalige postkantoor. De winkel is geopend van dinsdag t/m vrijdag.

Opening d-winkel Lelystad met Wethouder Wout Jansen