DuurzaaminLelystad in teken van ‘Er-op-uit, thema water’

24 juni 2015

In de maand juli staat DuurzaaminLelystad in het teken van schoon en actief met water. Lelystad is rijk aan water. Neem alleen al de kustlijn aan het Marker- en IJsselmeer, die maar liefst zeventien kilometer lang is. Een ideale plek om te recreëren op of aan het water. En wat dacht je van vijf jachthavens met meer dan drieduizend ligplaatsen? Bovendien heeft Lelystad twee buitenstranden, veel open water en een labyrint aan vaarten waar je in alle rust kunt vissen, surfen, varen of zeilen. Omdat in juli de Duurzaamheidswinkel in het teken van er-op-uit en water staat ontvangen alle bezoekers groene activiteiten-tips. Kom langs, laat je inspireren en ontvang gratis duurzame gadgets! Ook is er weer de ‘Actief groen-route’, vol met acties en leuke tips! (op=op) en een Facebook-foto-wedstijd; maak een waterselfie en win een leuke goody-bag! Dus like ons snel!

Waterselfie
Maak een mooie selfie met water. Bijvoorbeeld met een natuurgebied op de achtergrond of langs de waterkant met een visnet. Zet je foto voor 31 juli op de facebook van DuurzaaminLelystad.nl en maak kans op een leuke goody-bag. Doe mee en win!

Big Jump
Op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli vindt voor de zesde keer de Big Jump Flevoland plaats. De Big Jump is een internationaal evenement om iedereen te laten ervaren dat schoon water van levensbelang is. Net als de afgelopen twee jaar kan er op zaterdag op Urk en zondag in Almere gesprongen worden. Ook een Big Jump organiseren in Lelystad? Neem contact op met info@nmfflevoland.nl.

Bijeenkomsten-Evenementen:

– 2 juli: Marker Wadden Café 19:30 – 22:30 uur

– 4 juli: Duurzaamheidswinkel zaterdag geopend met oa het Repair café 13:00-15:00

– 8 juli: Repair Café Lelystad 10:00 – 12:00 uur

 

– Elke dinsdag: Wijkteamspreekuur bewoners Lelystad centrum 11:00 – 12:00 uur

– Elke dinsdag: Energiespreekuur 14:00 – 16:00 uur

– Elke woensdag: Kidsknutselworkshop 14:00 – 16:00 uur (gratis)

– Elke donderdag: Infomiddag Energiecoöperaties 12:00 – 15:00 uur

 

Elke woensdag gratis kidsknutselworkshops MooiFlevoland.nl (14:00 – 16:00 uur):

– 1 juli: Knutselen met natuurlijke materialen Met IVN Lelystad

– 8 juli: Maak een eigen bootje

– 15 juli: Spannende waterproefjes

– 22 juli: Maak een mooie onderwaterkijkdoos (neem een schoenendoos mee)

– 29 juli: mooie mobiel met waterdieren

Bezoekadres: DuurzaaminLelystad.nl: Stadhuisplein 51, Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 15:00 uur www.duurzaaminlelystad.nl, @duurzaam0320