DuurzaaminLelystad.nl in teken van Duurzame Gebiedsontwikkeling

29 augustus 2014

September : groen en duurzaam Lelystad

De winkel DuurzaaminLelystad.nl staat in september volledig in het teken van ‘Duurzame Gebiedsontwikkeling’. In Lelystad zijn diverse plannen om gebieden verder te ontwikkelen, waarbij duurzaamheid belangrijk is. Denk aan de nieuwe woonwijk Warande of het toekomstige nieuwe natuurgebied ‘de Markerwadden’.  Ook iedere inwoner kan in de eigen wijk of buurt een steentje bijdragen, zoals via de campagne ‘Mensen maken de Straat’. De gemeente ondersteunt bewoners-initiatieven om de leefbaarheid en woongenot te vergroten. Kom langs bij de winkel DuurzaaminLelystad.nl en laat u informeren over dit thema. Iedere bezoeker ontvang tevens een leuk presentje (zolang de voorraad strekt).

 

Bezoek het Ontwerpatelier ‘biobased bouwen’ van Studenten Windesheim

In de eerste week van september ontwerpen studenten van Windesheim-studenten in de winkel een toonaangevend object dat de kansen van biobased bouwen verbeeld. Gedurende week is ieder welkom om dagelijks de vorderingen te zien. Op 5 september tonen de studenten hun eindproduct om 14:00 uur.

Meer weten over het onderwerp? Op maandag 1 september zijn er diverse interessante lezingen die voor ieder toegankelijk zijn.

– 10.45 uur: Atto Harsta van Aldus Bouwinnovatie over biobased bouwen

– 12.30 uur: Architect Michel Post van ORIO architecten over Biobased ontwerpen.

 

Netwerkmeeting Duurzame Gebiedsontwikkeling: 29 september

Ondernemers zijn welkom voor een speciale netwerkbijeenkomst over dit thema op maandag 29 september van 16.00 tot 18.00 uur in de winkel. Duurzame initiatieven en bedrijven kunnen zich tevens presenteren.

 

Woensdagmiddag: Gratis knutselen met afval

Tijdens deze maand hoeven kinderen zich op woensdagmiddag niet te vervelen! MooiFlevoland.nlorganiseert 4 unieke kinderworkshops. Alle workshops zijn van 14:00 tot 16:00 uur:

-3 september: ‘Knutselen met natuurlijke materialen’ (samen met IVN Lelystad)

-10 september: ‘Knutsel een zonnemolen’ (neem je eigen glazen pot mee)

-17 september: ‘Knutsel een windmolen’

-24 september: ‘Spelen met Brandstoffen’

Deze maand tevens:

– 10 september: Repair Café Lelystad 10:00 – 12:00 uur

– 18 september: Marker Wadden Café 19:30 – 22:00 uur

– Elke dinsdag: ‘Energie-Spreekuur’ door Servicepunt Energie Lokaal Flevoland 14:00 tot 16:00 uur

– Elke vrijdag: Info-inloopmiddag Energie coöperaties van 12:00 tot 15:00 uur

– op aanvraag: gratis workshops van Klimaatcoaches  (Gert-Jan de Boer, Johanna Holtmaat en Emmy van der Kleij) contact via: t.hoornweg@nmfflevoland.nl