Duurzame huizenroute in Flevoland

1 november 2016

Tijdens de Duurzame Huizenroute op zaterdag 12 november zijn diverse woningen te bezoeken, waaronder energieneutrale, Nul-op-de-Meter en all electric huizen. Bezoek een duurzaam huis bij u in de buurt. Zie meer: https://duurzamehuizenroute.nl/

De toename van het aantal bezoekers en het aantal opengestelde huizen laten een groeiende belangstelling voor duurzaam wonen zien. Het aantal bezoekers voor de eerste zaterdag ligt al ver boven de aantallen van vorig jaar.  De organisatie ziet dit jaar een grote belangstelling voor de warmtepomp. Daarnaast zijn zeer energiezuinig huizen in trek. Ook wordt er meer gesproken over gasloos wonen.

Mensen die op zoek zijn naar informatie kunnen het hele jaar door vragen stellen aan huiseigenaren of meegaan met een thematour in het voorjaar. Huiseigenaren die bezig zijn met het verduurzamen en hun kennis en ervaring willen delen, kunnen elk moment hun huis aanmelden.

De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk initiatief en wordt ondersteund door bijna tachtig gemeenten. Door de deelname van gemeenten kan het event onafhankelijk worden georganiseerd. De teller staat inmiddels op bijna zevenhonderd huizen landelijk.