Eetbare bostuin en marktplaats voor voedsel

23 april 2014

In de uitzending van 22 april komen de eetbare bostuin, marktplaats voor voedsel en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

1. De eetbare bostuin
Ander type eetbare tuin dan de moestuin. Hij vergt wat minder onderhoud. Het gaat vooral om het oogsten. je richt hem zo in dat je eigenlijk een huis aan het creëren bent. Elke plek in de tuin bestem je voor bepaalde plantensoorten. De bovenste etage gebruik je voor de fruitbomen, de middelste laag voor de struiken en de onderste laag voor vaste groentes, kruiden, paddenstoelen en bosaardbeien. In de kelder komen de wortelgroenten. Door alle lagen zo veel mogelijk te bedekken met planten, met zorg voor licht en schaduwpunten, zocht er voor dat deze eetbare tuin weinig onderhoud nodig heeft. Wieden is bijvoorbeeld overbodig omdat de bodem bedekt is en onkruid daardoor minder kans krijgt. De bomen en struiken versterken elkaar door zorg voor zon en schaduwplekken en vasthouden van water. Vind meer informatie via internet met het zoekwoord permacultuur.

2. marktplaats voor voedsel
Er wordt heel veel voedsel weggegooid. Dit vonden de initiatiefnemers uit Urk van Voedselmarkt.nl erg zonde vandaar dat zij deze soort marktplaats voor grote hoeveelheden voedsel en dranken bedachten. Een voorbeeld is een partij koffiebonen; Omdat een horecaketen is overgestapt op een ander merk en het huidige merk niet meer wil verkopen bieden zij deze partij te koop aan via voedselmarkt.nl.Het zijn grote partijen voor dumpprijzen

3. MooiFlevoland Uit-tips
23 tot 26 april CSI Almere Natuurdetective Jac p Struiner
23 april – Natuurknutselmiddag in Natuurpark lely en bijenpraatjes in Almere
25 april – Workshop fotografie in de Nieuwe Wildernis
26 april – Natuurontbijt en wandeling in het Vroege Vogelbos
26 april – koningstocht in het Rivierduingebied
27 april – outdoor experience