Energiebespaarlening en Slim Woner

12 maart 2014

In de uitzending van 11 maart komen de winkel DuurzaaminLelystad, de eerste Energiebespaarlening in Almere, Slim Woner in 22 stappen en MooiFlevoland uittips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

Het was erg druk in de winkel van DuurzaaminLelystad. De meeste vragen gingen over energie en moestuinieren. Met moestuinieren wordt de sociale cohesie in de wijk versterkt en de jeugd wordt erbij betrokken. Het gevoel van veiligheid kan hierdoor worden verbeterd en je kan hele lekkere dingen met elkaar maken.

1. Eerste bespaarlening door bewoner Almere benut.
Als gevolg van het SER energieakkoord is sinds 21 januari een mationaal energiebespaarfonds beschikbaar. Deze energiebespaarlening mag worden benut door woningeigenaren. Voor 14 maatregelen mag je een aanvraag doen. Zonnepanelen hoort hier ook bij maar maximaal 50% van het bedrag. De annuïtaire lening van minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,- is alleen beschikbaar voor particuliere eigenaren van bestaande woningen. De looptijd van de lening is 7 tot 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. De rente bedraagt 3,4% voor 7 jaar en 3,8% voor 10 jaar. Kijk voor meer informatie en de actuele rente op www.ikinvesteerslim.nl.
Een gezin in Waterwijk in Almere heeft als eerste een Energiebespaarlening gekregen. Op 6 maart kwam Minister Stef Blok de lening persoonlijk overhandigen. De woning wordt onder andere uitgerust met hoogrendementsbeglazing en zonnepanelen. Deze familie laat op twitter zien wat ze doen en wat het oplevert. geïnteresseerd geraakt in het aanpassen van uw woning? Komende zaterdag is een woonbeurs op Urk.

2. Slimwoner. Wat is het?
Een slimwoner woont prettig en energiebewust. Je kan kiezen voor isolatie van je huis, prettige en energiezuinige verlichting en apparaten die duurzaam zijn. Een Slimwoner kan je gemakkelijk worden in 22 stappen kan je de wereld leuker maken zonder dat het ten koste gaat van het milieu of je portemonnee.
Meer informatie via www.slimwoner.nl.

3. Mooi Flevoland! Er op uit…
Op woensdag 12 maart 2014 vindt de jaarlijkse Boomfeestdag plaats in heel Nederland. Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2014  is ‘‘Kiezen voor Bomen”. In de gemeente Almere gaat Wethouder Anker samen met kinderen van Montessorischool Stad en leerlingen van het Groenhorstcollege jonge lindeboompjes aanplanten in het Bos der Onverzettelijken.  In de gemeente Noordoostpolder gaan ruim 350 basisschoolleerlingen op woensdag 12 maart bomen planten in de Wellerwaard. De eerste boom wordt om 8.50 uur geplant door Wethouder Willy Schutte.