Energiefonds nu ook beschikbaar in Almere

17 januari 2017

Met deze leningen kunt u investeren in energiebesparing en/of het opwekken van duurzame energie zoals dubbel glas, isolatie van vloer & dak en zonnepanelen. De lening heeft een aantrekkelijke lage rente, en kan vanaf nu aangevraagd worden bij de gemeente Almere.

De leningen in één oogopslag

Duurzaamheidslening
De duurzaamheidslening is bedoeld voor Almeerse bewoners. In totaal is er 3 miljoen euro beschikbaar voor de duurzaamheidsleningen. De leningen hebben een vaste lage rente (ongeveer 1,6%) en een looptijd van 10 tot 15 jaar. Met de duurzaamheidslening kunnen woningeigenaren en huurders van bestaande woningen en particulier opdrachtgevers van nieuwbouwwoningen, onder voorwaarden, tussen de €2.500 en € 25.000 lenen om specifieke energie-verbetermaatregelen te realiseren.

Stimuleringslening
Met de stimuleringslening kunnen scholen, verenigingen (inclusief Verenigingen van Eigenaren van meer dan 10 leden) en bedrijven, onder voorwaarden, tussen de € 5.000 en € 100.000 lenen om specifieke energie-verbetermaatregelen te realiseren. De leningen hebben een vaste lage rente (ongeveer 3,4%) en een looptijd van 10 tot 15 jaar. In totaal is er 1,16 miljoen euro beschikbaar voor de stimuleringslening.