‘energielabel omhoog, rekening omlaag’

15 oktober 2014

In de uitzending van 14 oktober komen de  Flevolandse campagne ‘energielabel omhoog, rekening omlaag’, een cadeaukaart voor duurzame boodschappen en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

1. Aftrap Flevolandse campagne ‘energielabel omhoog, rekening omlaag’
Op de Dag van de Duurzaamheid is de campagne ‘energielabel omhoog, rekening omlaag’ afgetrapt. De campagne is er op gericht 500 woningen voor 2017 een sprong te laten maken naar een hoger energielabel. Door het omhoog brengen van je energielabel wordt je energierekening lager. Op de Dag van de Duurzaamheid zijn wethouders geïnterviewd over hun plannen om die energielabelsprong mogelijk te maken en bewoners zijn geïnterviewd hoe zij al bezig zijn met verduurzaming van hun woning of wijk. De filmpjes zijn te vinden op het YouTube kanaal van NMF Flevoland. Ook het NMFF Servicepunt Energie Lokaal Flevoland ondersteunt inwoners bij het verduurzamen van hun woning. Zeewolde is verkozen als duurzaamste gemeente. Provincie Flevoland is de duurzaamste provincie van Flevoland.

2. Paar miljoen huishoudens ontvangen cadeaukaart voor duurzame boodschappen
De Nationale Postcode Loterij, Unilever en een grote supermarktketen slaan de handen ineen om Nederlanders enthousiast te maken voor duurzamere producten en te laten zien hoe eenvoudig het is om   hiervoor in de supermarkt te kiezen. Onder de noemer ‘DOE MAAR LEKKER DUURZAAM’ worden consumenten geholpen bewuster te kiezen. Alle Nederlandse huishoudens die meespelen met de Nationale Postcode Loterij ontvangen van de loterij als cadeau een kaart ter waarde van 12,50 euro. Hiermee kunnen duurzame levensmiddelen worden gekocht.

3. Er-op-uit tips voor deze week en het weekeinde.
Kijk op www.MooiFlevoland.nl voor meer informatie.