Energielabel Atlas en crowdfunding voor de natuur

30 april 2014

In de uitzending van 29 april komen de energielabel atlas, crowdfunding voor de natuur en MooiFlevoland groene uit-tips aan bod.  Om de items te beluisteren klik je op de link. Op de pagina waar je terecht komt zijn de items te beluisteren onder Puur Lifestyle:  Beluister de items van Omroep Flevoland hier.

1. De Energielabel Atlas.
Het is een site waarop alle woningen van Nederland te vinden zijn met hun energie prestatielabel. Flevoland heeft een gemiddeld label van d of c. Regelgeving voor de bouw wordt steeds strenger. Woningen worden nu gebouwd met een label b of a. Je kan zien wat je label is en daarmee ook hoe je de energieprestatie kan verbeteren. Dit levert geld, comfort en stijging in huizenwaarde op. Kijk op www.energielabelatlas.nl

2. Nieuwe trend; crowdfunding voor de natuur.
Crowdfunding is hip en begint al met kleine bedragen. Natuurorganisaties willen natuur weer leuk maken. subsidies en leden van natuurorganisaties lopen terug waardoor er een andere manier nodig is om het werk voor de natuur, dat hard nodig is, te financieren. Op de website Crowdfundingvoornatuur.nl vind je allerlei crouwdfundingprojecten. Bijvoorbeeld de  Otterspotter die 3500 euro bij elkaar willen brengen voor oversteekplaatsen voor otters.

3. Er op uit in Flevoland
1 mei – Dieren voeren in Natuurpark Lelystad Het Flevo-landschap
1 mei – Waterbeestjes zoeken in het Harderbos Natuurmonumenten
1 mei – Eetbaar groen IVN Lelystad
1 mei – Papier van dierenpoep Stad en Natuur Almere
1 mei – Voorjaarswandeling Natuurontdekpad IVN Almere
2 mei – 24 uur als boswachter Staatsbosbeheer
4 mei – Wilde buiten dag: leer overleven in het Harderbos Natuurmonumenten
Kijk voor meer informatie op www.mooiflevoland.nl