Energiezuinig wonen: doe het samen met de buren

Energiezuinig wonen: doe het samen met de buren

Energiezuinig wonen: doe het samen met de buren

 

 

 

 

Samen met je buurtgenoten kun je stappen zetten naar energiezuiniger wonen. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparing. Of aan meer zonnepanelen op het dak in de buurt. Of een gezamenlijke actie om energielekjes te ontdekken. Doe je mee? Meld je dan aan voor deze wijk-challenge via www.ikdoemeejijook.nl. Je krijgt dat tips en tricks toegestuurd om samen met buurtgenoten stappen te gaan zetten.

Samen energie besparen
In een tijd waarin we door Corona veel thuis waren, is hét juist nu leuk om weer samen met buurtgenoten in de wijk dingen op te pakken. Begin dichtbij en ga samen met je wijk op weg naar energiezuinig wonen. Ieder die zich aanmeldt krijgt hulp en ondersteuning om samen met de wijk energiezuinige stappen te gaan zetten.

Impact challenge vorige week
Flevolanders doen elke week mee aan challenges. September staat het thema ‘duurzame wijken’ centraal. Vorige week maakten Flevolanders hun wijk klimaatbestendig te maken, via de challenge: ‘’Maak je wijk bestand tegen klimaatverandering’’. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland    
Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik en meer biodiversiteit.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl