Ervaar hoe lekker duurzamer eten is

5 november 2014

Steeds meer Nederlanders ontdekken hoe lekker duurzamer eten is.
Dat is goed nieuws voor de wereld om ons heen en dus voor onszelf.
Om zoveel mogelijk Nederlanders enthousiast te maken voor duurzamer eten starten de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever een grote actie: DOE MAAR LEKKER DUURZAAM.
In deze actie maken Nederlanders kennis met duurzamere producten én zien zij hoe eenvoudig het is om in de supermarkt hiervoor te kiezen. De Postcode Loterij geeft al haar 2,5 miljoen deelnemers een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro, waarmee zij in november duurzamere levensmiddelen kunnen kopen bij Albert Heijn.

Ruim 600 duurzamere producten
In de week van 3 november ontvangen de deelnemers hun cadeaukaart thuis met daarbij ter inspiratie een receptenboekje met 15 lekkere gerechten voor 4 personen van 12,50 euro of minder.
De kaart kan tot en met 30 november worden ingewisseld in Nederlandse Albert Heijn-winkels voor een keuze uit ruim 600 duurzamere producten. Deze producten zijn van het Albert Heijn eigen merk AH puur&eerlijk. Binnen het Unilever assortiment is gekozen voor alle producten met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke handel of milieu en producten die voldoen aan Unilevers duurzame landbouwprogramma.

Deel uw duurzame gerecht en maak kans op een kookboek van Jamie Oliver
Kent u een lekker, duurzaam gerecht? Deel hem dan via de Facebookpagina-actie [hyperlink: http://fb.st/rogjcx] van de Postcode Loterij met andere mensen, zodat u kunt laten zien hoe makkelijk duurzaam koken is. De inzenders maken kans op het kookboek ‘Bespaar met Jamie Oliver’ van Jamie Oliver. Tot en met 23 november kunt u uw recept en/of een foto van het gerecht uploaden en delen met anderen.

Alle informatie over DOE MAAR LEKKER DUURZAAM, de keurmerken en de recepten kunt u vinden op www.doemaarlekkerduurzaam.nl