Excursie Energiezuinig Wonen Ketelhaven

Excursie Energiezuinig Wonen Ketelhaven

Excursie Energiezuinig Wonen Ketelhaven

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag (27 november) was de excursie Energiezuinig Wonen in Ketelhaven. De gastvrije woningeigenaar die aan de slag was gegaan met maatregelen om energiezuinig te wonen vertelde vol enthousiasme aan andere inwoners wat hij had gedaan en hoe hij verder wil gaan richting aardgasvrij wonen.

Maatregelen die hij had genomen waren onder andere aanpassing van de verwarmingssysteem naar lage temperatuurverwarming, zodat op termijn kan worden overgeschakeld op (hybride) warmtepomp en rijden met een elektrische auto (inclusief thuisladen). Hij was begonnen met het plaatsen van zonnepanelen om zo zijn eigen elektriciteit op te wekken. In de toekomst volgt nog wel een uitbreiding van het aantal zonnepanelen.  Daarbij wordt ook gelet op de spreiding van de opwekking van energie over de dag, zodat er niet een te grote piekbelasting volgt en je een groter deel van de energie zelf direct kunt gebruiken.

De mensen die mee deden hadden zelf ook interesse in zonnepanelen en de mogelijkheden richting aardgasvrij. Ze waren dan ook blij om te horen van andere inwoners wat zij hebben gedaan, hoe zij het hebben aangepakt om zo zelf verder te kunnen met energiezuinig wonen.