Excursie energiezuinig wonen Swifterbant

Excursie energiezuinig wonen Swifterbant

Excursie energiezuinig wonen Swifterbant

 

 

 

 

Op zaterdag 6 november vond de excursie Energiezuinig Wonen plaatst in Swifterbant. Een groep van 9 deelnemers wandelde langs 3 woningen. Iedere woningeigenaar met een eigen verhaal, op weg naar energiezuinig wonen of aardgasvrij wonen.

De bewoners die hun woning beschikbaar stelden voor de deelnemers, hielden ieder een verhaal voor hun woning. Hierbij ging het van energiebesparende maatregelen die in de woning zijn genomen, zoals het inregelen van het CV-systeem, tot aan isolerende maatregelen zoals vloerisolatie en spouwmuurisolatie, maar ook zonnepanelen en een laadpaal voor het elektrisch rijden kwamen aan bod.

Bij een andere woning werd er onder meer verteld hoe zij volledig van het gas af zijn gegaan, zelfs tot aan het verwijderen van de gasmeter en gasleiding naar en in de woning. Een zeer interessant verhaal waarbij de maatregelen werden gekoppeld aan een warmtepomp.

Een zeer succesvolle excursie met enthousiaste deelnemers die mee liepen en genoeg vragen stelden aan de bewoners. Orienterenden kunnen daardoor verder te in hun reis naar verduurzamen en aardgasvrij wonen.