Flevolandse winnaar Klimaatstraatfeest krijgt taart

13 mei 2014

Afgelopen weekend was het feest bij de Discuslaan in Almere. Met in totaal 415996 klimaatpunten is deze straat de beste Klimaatstraat van Flevoland. Maar liefst 23 huishoudens deden in de straat mee. Zaterdag vierden zij dat ze landelijk de 4e plek hebben gehaald met een straatfeest. Natuur- en Milieufederatie Flevoland verraste de beste klimaatstraat van Flevoland met een taart.

De Discuslaan is een jonge straat die voor het eerst meedeed aan het Klimaatstraatfeest. De Discuslaan is een moestuinproject waarbij 56 huizen rond een moestuin zijn gebouwd. De bewoners van de Discuslaan wisten in korte tijd zeer veel punten te scoren door met name de vele burenacties (wel 51!). Vooral de actie waarbij de banden handmatig met een fietspomp werden opgepompt was één van de grootste successen en eyeopeners. Rob Cornelissen (bewoner van de Discuslaan en kartrekker): “het is zo eenvoudig, je hoeft helemaal niet naar een pomp bij het benzinetankstation”

Naast de Discuslaan staan nog drie Flevolandse straten in de top 50. Op nummer 10: Het Plankenpad (Dronten), op nummer 14: Mergelland (Dronten) en op nummer 23: Karveel 60 (Lelystad).

Het Klimaatstraatfeest gaat over energiebesparing, klimaat en saamhorigheid in de Nederlandse wijken en buurten. Deelnemers konden punten verdienen door individuele acties, burenacties en door buren te betrekken bij energiebesparingen.